Het aanplanten van een boom

Uw wensen

Heeft u al een boom op het oog die u wilt aanplanten of wilt u dat we in overleg een geschikte boom uitzoeken voor de specifieke standplaats?

Bomen bestaan in vele cultuurvariĆ«tieten – een eik is bijvoorbeeld zowel in breed uitgroeiende als in een opgaande groeiwijze te verkrijgen, er bestaan ook groenblijvende eikebomen.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wanneer bomen aanplanten?

De beste tijd om een boom aan te planten is als de boom geen blad draagt, bij voorkeur in het vroege voorjaar of het late najaar, op dat moment moet de temperatuur boven nul zijn.

Werkwijze

Als de standplaats is bepaald zal er een plantgat worden geprepareerd, hierbij graven wij een ruim gat en vermengen de grond met compost. Meestal worden boompalen geplaatst om de boom de eerste jaren te ondersteunen.

Bomen worden geleverd in container of op kluit, bij bomen op kluit  worden de wortels bijeen worden gehouden door jute en gaas. Er dient voorzichtig te worden omgegaan met de kluit om beschadigingen aan het wortelgestel bij aanplant te voorkomen.

Kraanwagen

Grote bomen die op een moeilijk bereikbare loctaie als een binnentuin worden aangeplant worden met gebruikmaking van een telescopische kraanwagen naar de plantplaats getakeld.

Groenblijvende bomen bomen worden bij voorkeur in het najaar geplant.