Boom kappen


Warning: Use of undefined constant E_NONE – assumed ‘E_NONE’ (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/serrulataboom/public_html/kostenberekening2023/index.php on line 2
Kinderwoud – Kostenberekening 2023 array(0) { }

array(1) { [“aantalKinderen”]=> int(1) }

array(1) { [“phase”]=> int(1) }


Informatie over deze opvangcalculator

Omvang kleinste dienstverband uur per week

In de meeste gemeenten mogen bomen worden gekapt zolang deze geen monumentale status hebben, als de situatie in uw gemeente anders is dan is een kapvergunning nodig.

De kapvergunning

Voordat u een boom wilt laten kappen zal u een kapvergunning aan dienen te vragen. Voor het verkrijgen van deze vergunning zijn verschillende criteria van kracht, u kunt hier meer lezen over het aanvragen van een kapvergunning.

Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van een kapvergunning.

Veiligheid bij het kappen van een boom

Bij het werken in bomen letten wij bijzonder goed op onze veiligheid: een goede klimuitrusting die regelmatig wordt gecontroleerd en geschoolde medewerkers minimaliseren de kans op ongelukken.

Als takken niet vrij kunnen vallen dan vangen we deze af d.m.v. touwen en katrollen. Takken die boven schuurtjes, bomen of andere objecten groeien worden op deze manier gecontroleerd naar beneden gebracht.

Een boom kappen in een kleine (binnen)tuin

Wij snoeien en kappen bomen bij voorkeur met behulp van klimtechnieken: een klimgordel en touwen en bergbeklimmerstechnieken. Een hoogwerker kan niet in een binnentuin komen en is vaak veel kostbaarder.

Zware takken brengen wij gecontroleerd naar beneden, een grondman zorgt voor het begeleiden van het hout naar de grond.

Het verwerken van het hout na snoeien of kappen van bomen verzorgen wij desgewenst ook voor u.